Jacobs en Tumkiewicz winnen BowlKing 2017!

In de finales van de BowlKing 2017 die plaatshad op zondag 14 mei jl. waren het uiteindelijk Jacobs Ron en Tumkiewicz Steven die tot nieuwe kampioenen konden worden gekroond in respectievelijk klassen A en B. Voor beide heren is het de eerste keer dat ze deze titel opeisten.

Klik hier voor de eindresultaten »

In de A-categorie maakte Jacobs in aanloop naar de stepladder al indruk door een uitzonderlijke scratch-serie van 1663 (gem. 237,6) te noteren in de halve finale die hem op de eerste plek van de stepladder zette. In de finale wist hij de klus in één game te klaren door bowlinguitbater Janssen Jef met 225-216 te kloppen in een spannende laatste frame. Ook Janssen kwam van een indrukwekkende halve finale-reeks met een serie van 217,1 scratch. In de stepladder verwees hij eveneens favoriet De Renet Frederique naar de derde plaats met een spectaculaire match die eindigde in 248-239 in het voordeel van Janssen. De Renet op zijn plaats heeft zeker niet ondergedaan met een solide serie van 220 scratch in de halve finales en nog eens twee games van 248 en 239 in de stepladder-finale.

Bij de bowlers in categorie B was het Tumkiewicz Steven die zich met een scratch-reeks van 1229 (gem. 175,6) naar de koppositie catapulteerde na de halve finales. Ook hij had vervolgens voldoende aan één game om Tielen Thomas naar de tweede plek te verwijzen. Beide heren speelden een ijzersterke finalegame die eindigde in 242-225 in het voordeel van Tumkiewicz. Tielen consolideerde daarmee na een mooie scratchreeks van 1290 (gem. 184,3) zijn tweede plek na een overwinning op Marcovics Dimitri in een partij die eveneens op hoog niveau werd gespeeld: 239-220. Voor Marcovics op zijn buurt was het een zeer verdiend resultaat na een mooie zege om de derde plaats met een game van maar liefst 274 inclusief HCP.