Jacobs Ron wint Admiral Zomertornooi 2017

Na een actieve periode van drie maanden bowlen, kwam er op zondag 3 september na een spannende ontknoping een einde aan het Zomertornooi van Bowling Admiral. De 2017-editie werd gewonnen door Jacobs Ron. Jacobs, die in de voorronden vrij onzichtbaar was, vertrok als 22e en laatste naar de finaledag, maar begon toen pas vorm te tonen. Met games van 204 en 212 scoorde hij voldoende om zich bij de laatste 16e te scharen. Met een 260-game plaatste hij zich bij de laatste 8, waar hij opnieuw uithaalde met een hoge 249-score om zich comfortabel bovenaan de stepladder te zetten. In de allesbeslissende ronde zette hij Habets Danny in één game langszij met 228 tegen 190.

Habets haalde daarmee een welverdiende tweede plek binnen. Hij liet in de laatste weken van het tornooi al zijn uitstekende vorm zien met duizelingwekkende games en series in vooral weken 8 en 9. In de stepladder klom hij vervolgens gestaag van de vijfde naar de tweede plek door achtereenvolgens Breuls Bart, Foster Clint en Marcotte Jonathan uit te schakelen met hoge games van respectievelijk 210, 218 en 253. Een iets mindere 190-score nekte hem uiteindelijk pas in de laatste en beslissende finaleronde tegen Jacobs.

De uiteindelijk als derde geëindigde Marcotte Jonathan verdient ook een bijzondere vermelding. Hij kwam na een indrukwekkende voorrondenreeks als hoogst geklasseerde speler naar de finales en maakte ook daar meteen indruk met hoge scores, waaronder een 526-serie in de eerste finaleronde. Pas in de stepladder begon de machine ietwat te haperen en werd zijn optreden tegen Habets het eindstation.