Zomertornooi

Reglement

DUUR

Het tornooi start op maandag 19 juni 2017 en loopt door tot en met zaterdag 2 september 2017. Vervolgens wordt er een finale gespeeld op zondag 3 september 2017.

PRIJZEN

Elke week worden de volgende prijzen uitgegeven:

 • een bowlingbal voor de hoogste serie met handicap
 • een bowlingbal voor de hoogste game met handicap
 • een waardebon voor een diner in ”RESTAURANT-MOSSELHUIS DE BERG” t.w.v. € 35,00 voor de tweede hoogste game inclusief handicap

Voor de start van het tornooi worden de per week te winnen bowlingballen voorgesteld.

Naast de weekprijzen wordt er ook een waardebon ter waarde van € 100,00 uit onze Pro Shop weggegeven voor het hoogste aantal gespeelde series over het gehele tornooi (exclusief finale).

Het aantal te winnen bowlingballen per speler is gelimiteerd tot één bal voor de hoogste game en één bal voor de hoogste serie. Spelers kunnen per gespeelde serie slechts één prijs winnen. Uitzondering geldt voor de te winnen prijzen in de finale. Bij gelijke score wordt er geloot tussen de spelers met cijfers van 1 tot 10 waarbij het hoogste cijfer wint.

Voor alle prijzen geldt dat deze niet kunnen worden omgeruild of ingewisseld. Voor gewonnen bowlingballen geldt dat de boring NIET is inbegrepen.

Win de kluis !!

Met een eenmalige bijdrage van € 10,00 kunt u een gok wagen op de hoogste serie inclusief handicap over het volledige tornooi exclusief finale. Enkel de gok lager of gelijk aan de hoogste serie telt. Bij een gelijke gok wordt er geloot tussen de spelers met cijfers van 1 tot 10 waarbij het hoogste cijfer wint. Inzetten is mogelijk t/m 13 augustus 2017.

SERIES & KOSTEN

De kosten voor een serie bedragen € 10,00 per speler. Een serie bestaat uit 4 games. Deze serie wordt gespeeld op Europese speelwijze en dient in maximaal 50 minuten te worden voltooid.

Om in aanmerking te komen voor de vermelde weekprijzen moet de betreffende speler minimaal 5 series hebben gespeeld en/of vooraf hebben betaald. Enkel series die voltooid zijn vóór zondag 21.00 uur tellen mee voor de weekprijzen in de betreffende week.

SPEELTIJDEN

De speeltijden waarop series kunnen worden voltooid, zijn als volgt:

 • Maandag, vrijdag 18.00 uur tot 22.00 uur
 • Dinsdag (bowling gesloten)
 • Woensdag, zaterdag, zondag 14.00 uur tot 22.00 uur
 • Donderdag 21.00 uur tot 22.00 uur

Van zaterdag 29 juli tot en met dinsdag 8 augustus kan er NIET worden gespeeld. De wel beschikbare speeldagen in de periode van maandag 24 juli tot en met zondag 13 augustus vormen slechts ÉÉN speelweek voor de hiervoor genoemde weekprijzen.

Telefonisch reserveren is noodzakelijk via +32 89 76 64 78 tijdens de openingsuren van Bowling Admiral.

HANDICAP

De handicap bedraagt 80% van 210 minus gemiddelde, waarbij het BBSF of (indien niet beschikbaar) het NBF gemiddelde 2016/2017 van toepassing is (welke dus is berekend over de scores verworven in seizoen 2015/2016).

Voor spelers zonder pasgemiddelde is het ligagemiddelde van toepassing. Indien een speler in meerdere liga’s actief is, geldt het hoogste gemiddelde bij de bepaling van de handicapscore. Daarbij dienen spelers een geldig bewijs van hun bowlingclub te overleggen welke is afgetekend en afgestempeld door de voorzitter van deze club.

Voor spelers zonder pasgemiddelde en zonder ligagemiddelde wordt de handicapscore bepaald aan de hand van de eerste vijf gespeelde series in het tornooi. Deze handicapscore is pas actief vanaf de zesde serie waardoor deze spelers zich dus niet kunnen beroepen op handicap tijdens de eerste vijf series. Wanneer hun gemiddelde meer dan 10% stijgt ten opzichte van het gemiddelde na de eerste vijf series, wordt de handicap opnieuw berekend en toegepast vanaf de serie waarin de stijging plaatsvindt.

Bij opgaaf van valse gemiddelden of bij andere frauderende feiten zal de speler in kwestie geschorst worden voor verdere deelname aan het tornooi, zo ook vervallen al zijn/haar eventuele gewonnen prijzen. Er volgt geen terugbetaling van gespeelde series.

FINALE

Om zich te plaatsen voor de finale op zondag 3 september moet men minimaal 10 series gespeeld hebben. Indien men meer dan 10 series speelt, tellen enkel de hoogste 10 series mee voor plaatsing.

De finale biedt ruimte voor 32 spelers. De beste 24 spelers plaatsen zich direct voor de finale. De overige 8 plaatsen worden ingevuld door een kwalificatieronde van 2 games waaraan de overige 32 best geplaatste spelers mogen deelnemen. In de finale wordt het deelnemersveld na elke game verkleind van 32 naar 16, 8 en 5 spelers. De laatste 5 spelers spelen een knock-down finale.

De kosten voor de finale bedragen € 10,00.

Er wordt gespeeld op Amerikaanse speelwijze. Behaalde scores uit de voorronden vervallen voor aanvang van de finale. Baanindeling vindt plaats op basis van de behaalde resultaten in de voorgaande ronden.

Dagprogramma

 • 13.00 uur Eerste finaleronde: alle spelers (2 games)
 • 14.00 uur BAANONDERHOUD
 • 14.30 uur Tweede finaleronde: 16 beste spelers (1 game)
 • 15.30 uur Derde finaleronde: 8 beste spelers spelen (1 game)
 • 16.00 uur Knock-down finale: 5 beste spelers (stepladder)

De geplaatste spelers dienen zich op tijd (uiterlijk een half uur voor aanvang) te melden. Indien niet tijdig aanwezig vervalt het recht om deel te nemen aan de finale. Open plaatsen worden niet aangevuld.

Finale-prijzen

De te winnen prijzen tijdens de finale zijn als volgt:

 • Eerste plaats : een up-to-date high-end bowlingbal naar keuze
 • Tweede plaats : een 3-bals bowling-trolley naar keuze
 • Derde plaats : een mid-range bowlingbal naar keuze
 • Vierde plaats : een dinerbon t.w.v. € 35,00 voor Restaurant DE BERG
 • Vijfde plaats : een dinerbon t.w.v. € 30,00 voor Restaurant HET NEGENDE UUR

Betwistingen tijdens het tornooi (voorronden en finale) anders dan de in dit reglement vermelde spelregels worden behandeld door de tornooileiders, welke een definitief oordeel hebben.